Welke trouwringen passen bij jullie? Er zijn zoveel verschillende modellen en materialen waar u uit kunt kiezen en aan elke ring hangt een ander prijskaartje. Maar waar zit het prijsverschil precies in?

Platina of platinum

Dit materiaal is vrij kostbaar, het is de crème de la crème onder de trouwringen. Vind je witgouden ringen te gek, wil je iets echt unieks en heb je een wat ruimer budget, dan zijn platina ringen een goede optie.

Geelgoud & witgoud

Voor trouwringen wordt vaak geelgoud of witgoud gebruikt, omdat deze materialen het hardst zijn en dus het minst kwetsbaar. Deze materialen zijn wel iets prijziger dan bijvoorbeeld zilver of staal.

Zilveren trouwringen

Zilveren ringen zijn goedkoper omdat het materiaal niet zo kostbaar is als goud. Vaak wordt zilver minder snel aangeraden voor trouwringen, omdat het materiaal wat zachter is. Daardoor is het kwetsbaarder bij stoten en je trouwring moet natuurlijk lang meegaan!

Bicolor of tricolor

Een ring met meerdere kleuren, bicolor of tricolor, is meestal duurder omdat er meerdere materialen in verwerkt zijn. Dat betekent ook dat er langer aan de ring wordt gewerkt en meer arbeidsuren betekent een hogere prijs…

Staal, palladium, titanium

Hebben jullie wat minder te besteden, dan kun je ook voor trouwringen van staal, palladium of titanium kiezen. Dit materiaal kan helaas niet versteld worden, dus mocht het na een aantal jaar nodig zijn om de ring te vergroten of te verkleinen dan is dit niet mogelijk.

Wat voor materiaal het ook is, er komt altijd wel iets moois uit! U kunt de trouwringen kiezen waar u zich het beste bij voelt en wat in uw budget past.