Wat is nou het precieze verschil tussen palladium en witgoud? We gaan u uitleggen hoe dit precies in elkaar steekt. Bij Avenue Trouwringenstudio zijn we namelijk van alle markten thuis: met erg veel verschillende trouwringen. De keuze is moeilijk, maar wij helpen u graag bij keuze. Allereerst zullen we uitleggen wat de metalen zijn, om zo tot de conclusie te komen wat het verschil is.

Gouden trouwring

Goud wordt meestal gebruikt als legering in juwelen om ze te verstevigen, het aantal karaats beschrijft de hoeveelheid goud dat aanwezig is (zo is 24 karaats is puur goud). Goud is metallisch, met een gelige kleur wanneer het in massa toeneemt, maar wanneer het fijn verdeeld is, kan het zwart, groen of paars zijn.

Palladium

Palladium is in 1803 ondekt door William Hyde Wollaston. Palladium is vernoemd naar de in 1801 ontdekte planetoïde Pallas. Als legering wordt het gebruikt in sieraden. Palladium is een zacht zilverwit metaal dat chemisch gezien op Platina lijkt. Het reageert niet met zuurstof uit de lucht, het heeft de laagste dichtheid en het laagste smeltpunt van de metalen uit de Platinagroep. Erg veel voordelen dus!

Witgoud

Witgoud is een legering van goud die is ontkleurd door toevoeging van Palladium. Een trouwring van witgoud, wordt dus gemaakt met zowel goud als palladium. Palladium zorgt er  voor dat het goud wit wordt en wit blijft.

Wilt u nog meer informatie? Kom gerust een keertje langs in onze winkel.